5 Haziran 2023 - Hoşgeldiniz

Çanakkale'nin Dünyaya Açılan Penceresi

LOKANTA, RESTORANLAR, PASTAHANE SADECE PAKET SEVİS YAPILABİLECEK

LOKANTA, RESTORANLAR, PASTAHANE SADECE PAKET SERVİS YAPILABİLECEK

21 Mart 2020 - 23:03

3378 Kişi Okumuş
LOKANTA, RESTORANLAR, PASTAHANE  SADECE PAKET SEVİS YAPILABİLECEK

İçişleri Bakanlığı; lokanta, restoranlar, pastahane ve benzeri iş yerlerinin saat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde hizmet vereceğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine koronavirüs (Kovid- 19)  Salgını  ile Mücadele Kapsamında Ek  Bir Genelge  Daha Gönderdi. Genelge ile içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, bugün  saat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

Lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine koronavirüs (Kovid- 19)  salgını ile mücadele kapsamında ek bir genelge daha gönderdi. Genelge ile bugün gece yarısı saat 24:00 itibariyle içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek. Bu nedenle lokanta/restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.

İçişleri Bakanlığı valiliklere gönderdiği ek genelge ile koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla lokanta/restoranlar hariç olmak üzere birçok umuma açık yerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulduğu hatırlatıldı. Ancak, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler kapsamında salgının yayılması ve vatandaşların  hayatlarını tehdit etmesini engellemek lokanta, restoran, pastane ve benzeri işyerleri için ilave tedbirlerin alınması gerekli görüldüğü belirtildi.

Bakanlığın illere gönderdiği genelge kapsamında; içkili ve/veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerleri, bugün  saat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek.

Bu nedenle tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri işyerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.

Bakanlık söz  konusu tedbirlere ilişkin vali/ kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde başta Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınarak, çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanmasını/uygulanmasını ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

BENZER HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

57’NCİ ALAY SANCAĞI DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

57’NCİ ALAY SANCAĞI DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPILDI

ANZAKLAR, GELİBOLU YARIMADASI’NDA ‘ŞAFAK AYİNİ’ İLE ANILDI

ANZAKLAR, GELİBOLU YARIMADASI’NDA ‘ŞAFAK AYİNİ’ İLE ANILDI

ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARININ 108. YILI

ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARININ 108. YILI

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İÇİN İMZALAR ATILDI

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İÇİN İMZALAR ATILDI

https://www.burasicanakkale.com ©  2000  - Bütün hakları Saklıdır.